27 Aralık 2012 Perşembe

Çatalağzı Demirspor


Çatalağzı Demirspor'dan yeni haber var: 

25/12/2012 tarihinde oynanan erteleme maçında Çatalağzı Demirspor, Muslu Belediyespor'u Ali Kop (2),Yahya Can Turgut (2), Yaşar ve Anıl'ın golleriyle 6-2 yenmeyi başardı ve ligdeki sıralamada 6 basamak birden çıkarak 5.liğe yerleşti. Mavi-lacivertliler maça Şahin , Mehmet , Mutlu, Oğuzhan , Barış , Taha , Yahya Can , Gökhan, Anıl , Yaşar , Ali Kop 11'i ile çıktı.

Bu vesileyle, kulübün tarihi ve önemli aşamalarına dair kulüpten gelen bilgileri paylaşalım:

Çatalağzı Demirspor Kulübü Cumhuriyetin kuruluşundan sonra, yeniden yapılanan sanayileşen ülkemizde, ulaşım sekterönün takımı olarak Garspor olarak kurulmuştur. Zonguldak’ta gar olmasına rağmen demiryolu ağırlığının, deponun, bürokratların Çatalağzı’nda bulunmasından dolayı Zonguldak’ta tek takım olarak Çatalağzı Garspor takımı oluşmuştur.

Çatalağzı Demirspor kulübü 1942 yılında Gar Şefi, Cemil Bey’ in şahsi gayretleriyle yürütüldüğü çalışmalarda bir sorun çıktı. Zira Demirspor kulübü adı altında lisans işlemleri yaptırılamadı. Kurulmaya çalışan kulübün adını da Garspor konuldu.

Kulübümüz daha sonra Çatalağzı Demirspor adını almıştır. Futbol ve atletizm branşlarıyla kurulan kulübümüzün ilk başkanı Adil Oflas’ tır. 

Kuruluşunda önemli payı olanlardan olan Adil Bey zamanın Depo Müdürü ve geçmiş dönemlerde Spor-Toto Genel Müdürü olan Erdenay Oflas’ın babasıdır. Bunun yanında yine emekleri bulunan Haşim Bıçakçı (depo memuru) T.K.K da mühendislik yapan Tacettin bey namı diğer Kambur Hasan, Hasan Karlıtepe kahvehane işleten Şevket Çorak (depo memuru) şu anda hafızalardan silinmiş çok sayıda insanlarımızın emekleriyle yaşatılmaya çalışılmıştır. Bölgede çok az sayıda kulüplerle birlikte faaliyet gösteren Demirspor, Zonguldak'ın en eski kulüplerindendir. Zonguldak Kömürspor’ un olduğu yıllarda kulübümüzde top koşturan İsmet Çizik, Müşvik Tacettin Erdoğan (kaleci) unutulacak gibi değildir.

Daha sonra kulüp ismini Çatalağzı Demirspor olarak değiştirmiştir. Çatalağzı kulübünün gelirleri Demiryolu işçilerinden kesilen spor fonu aidatları ile oluşur.Bu gelirlerle faaliyetlerini devam ettirmektedir. Bu kulüp beldenin o dönem tek takımı olduğundan, belde halkı tarafından sahiplenip, 1954 yılında Belediyenin kuruluşundan sonra yönetime ve başkanlıklara kurum dışından kişiler de girmiştir. Çatalağzı halkının büyük çoğunluğu o zamanlarda Ereğli Kömür İşletmelerinde çalışıyordu. Zamanla o kurumdan üye yapılıp kulübün gelirleri artırılmıştır.

Kulübümüz 1950 Yılında Zonguldak Valiliği tarafından İl genelinde yapılan Valilik (Vali Kupası) turnuvasında;
Çatalağzı Demirspor, Demirçelikspor, Kömürspor, Takımları arasında yapılan Vali kupası karşılaşmalarının sonunda birinci olan Demirspor, dönemin en güçlü takımı olma başarısını göstermiştir.

Antrenörlükleri Orhan Bey, Enver AYDIN, Ramazan TURPÇU, Eren UZUN, Yurdakul ALKAN, Orhan ÜNAL, Cumhur Bey, Hüseyin URAL, Cemil KINAY,  Kenan ACAR, İbrahim VELİOĞLU ve Yusuf ÇORAK yapmışlardır.

Kulübün ilk profesyonel futbolcusu Sedat Boğaz olup, Özer Hazır, Ankara Demirspor-Zonguldakspor'da; Hüsnü Akın Göztepe,Altay-Zeytinburnu ve Zonguldakspor'da; Günal Taşdemir Zonguldakspor-Tekirdaspor ve Gönenspor'da; 
yine altyapıdan gelen Hamit Yüksel Zonguldakspor, Ankaragücü, Beşiktaş, Gaziantep ve Adana Demirspor'da top oynamıştır.

Son yıllarda altyapımızdan yetişip personel olan futbolcularımız, Özgür Erdem Ankara Demirspor ve Ali Kop Ankara Demirspor’da top oynamışlardır.

Çatalağzı Demirspor Zonguldak 1 Amatör liginde mücadele edip, Türk futboluna yeni genç futbolcular yetiştirmektedir.

Hiç yorum yok: