10 Şubat 2010 Çarşamba

İz Sürmek

demirsporlar.com, öncelikle Türkiye'de Demirspor kulüplerinin izini sürmeyi, tarihi ve güncel bilgilerini paylaşmayı, ardından dünyanın farklı ülkelerindeki demiryolu menşeili kulüplerin bilgilerini paylaşmayı amaçlıyor.

İzini sürmek derken, gerçekten zorlu bir süreçten bahsediyoruz. Çünkü kulüplerin birçoğu amatör branşlarda ve kendi hallerinde mücadele veren, "dışarı"yla pek bağ kurmayan kulüpler. Güncel bilgilerine ulaşmak çok kolay değil.

2010 itibariyle, futbol branşında iki profesyonel Demirspor var: Adana Demirspor ve Ankara Demirspor. Öncelikli olarak bu takımların haftalık maç bilgilerini düzenli olarak paylaşmak istiyoruz.

Diğer Demirsporların güncel faaliyetlerini ve camialara dair gelişmeleri takip etmek de ikinci sıradaki görevimiz.

Dünyadaki Demirsporlar derlemesine daha önce, demirgibiyiz.com adresinde bir yan unsur olarak başlamıştık. O bilgileri burada da paylaşacağız ve böylece "araya kaynamalarını" engellemeye çalışacağız.

"Uğuldadı dev makina": Yola koyuluyoruz

1 yorum:

mustava dedi ki...

sürülecek izlere ek olarak, demiryolu ve demirsporlara ilişkin kültür birikimini de takip etmeye, yaşatmaya ve tanıtmaya da çalışacağız. demiryollarının ve demirsporların organik bağları onları birbirinden ayırmayı olanaksız kılıyor çünkü.

nedir demiryolu, kimdir demiryolcular, demirsporlular? ne yerler, ne içerler, ne giyerler üstlerine? nerelere kadar uzanırlar, akıllarda hangi imgeleri canlandırırlar?

kaybolmaya yüz tutan bir kültürü de sayfalarımızda konuk etmeye çalışacağız.