16 Şubat 2010 Salı

Nusaybin Demirspor

İki sezon öncesine kadar porfesyonel liglerde mücadele eden üç Demirspor'dan (Adana, Ankara) biri olan Nusaybin Demirspor, 2007-08 sezonunda tartışmalı şekilde küme düştükten sonra belini doğrultamadı. Geçtiğimiz sezon Mardin Amatör Küme'de mücadele eden Nusaybin Demirspor'da, bu yıl kadro oluşturulamadı ve takım maçlara çıkmadı.

4 Mayıs 2008'te oynanan Nusaybin Demirspor-Şırnakspor maçının 1-1 biten ilkyarısının ardından, devre arasında çıkan olaylar nedeniyle, konuk takım sahaya çıkmamış ve maç tatil edilmişti. TFF, yeterli güvenlik önleminin alınmamasını ve yaşanan olayları Nusaybin Demirspor'a fatura etmiş ve çıkan kararda takım 3-0 yenik sayılarak, 3 puanının da silinmesine karar verilmişti. Bu kararla Nusaybin Demirspor, küme düştü. 36 puanlı takım, 38 puandaki Kilis Bld. ile küme düşmeme mücadelesi veriyordu.



Ancak maçtan önce ve sonra yaşananlarla, alınan yeni kararlar, durumun pek de sağlıklı analiz edilmediğini gösteriyor. Tahkim Kurulu, PFDK'nın aldığı 3-0 hükmen mağlubiyet cezasını onasa da 3 puan silme cezasını kaldırdı. Asıl ilginç olan, bu maçtan önce Nusaybin Demirspor'lu 8 futbolcunun şehir dışına kaçması ve bu olayda Şırnakspor'lu yetklililerin parmağının olmasıydı. Alınan ikinci bir kararla, Şırnakspor bu maçta şike yaptığı gerekçesiyle küme düşürüldü. BÖylece Türkiye'de ilk kez şike nedeniyle küme düşürülme cezası verilmiş oldu. Maça çıkmayan bir takımın, 3-0 galip sayılması da akıllarda soru işaret bırakan bir diğer konu.

Telefonla görüştüğümüz kulüp yetkilisi Mehmet Ata Sevinç, olayları sanki dün yaşanmış gibi hayacanla anlatıyor. Futbolcuların para karşılığı şehri terk etmeleri nedeniyle, maç öncesi ellerinde 9 futbolcunun kaldığını anlatan Sevinç, 2 filiz lisansı da dahil olmak üzere bir şekilde kadroyu 13'e tamamladıklarını; maç öncesi polisin ve askerin gerekli önlemleri aldıklarını anlatıyor. Sevinç'e göre, maçın devre arasında Şırnaklı masörün Demirsporlu bir futbolcuyu bıçaklamasıyla çıkan olayların ardından hakem ve gözlemci raporlarında yeterli güvenlik önleminin sağlanmasına rağmen rakip takımın sahaya çıkmadığı yazıyor. Ancak TFF farklı bir karar vererek, sahaya çıkmayan bir takımı galip sayıyor. Sevinç durumu CAS'a kadar taşıdıklarını söylese de bir sonuç alamadıklarından yakınıyor.

TCDD geçici işçi statüsünde çalışan Mehmet Ata Sevinç, kulübün kurucularından ve eski başkanlarından. TFF'nin kararından sonra devletin kurumlarına dair güvenlerinin azaldığını söyleyen Sevinç, hala Demirspor için mücadele etmeye hazır kişilerin olduğunu ısrarla vurguluyor. "Demirspor kentte çok seviliyor ama eski yönetimlerin kulübü kullanmasından dolayı oluşan borçlar ve haciz, bizi engelliyor" diyen Sevinç'in sözleri oldukça tanıdık geliyor bize. Sevinç, kulübün TCDD'den hiç maddi destek alamadıklarını, bu konuda genel müdürlüğe çeşitli kereler başvurduklarını da sözlerine ekliyor.

1 yorum:

ata sevinç dedi ki...

Valla yazılanlar eksiktir fazla değil.Dünya raihinde görülmemiş bir olaydır.hakem ve TFF yetkililerinin güvenlik vardır raporuna rağmen güvenlik yoktur bahanesiyle düşürülen başka bir takım yoktur.Üztelik CAS da bizi kandırıp paramızı aldıktan sonra davaya bakamıyacağını yani onun yetkisine girmediğini söyledi.Yatırdığımız 15.000 isviçre Frangını (18.040TL) da geri alamadık.