23 Şubat 2010 Salı

Kocaeli Demirspor

Demirsporlar, büyük oranda Türkiye liglerinin altyapısına hizmet ediyor; profesyonel liglere futbolcu yetiştiriyor. Altyapı fabrikası olarak çalışan takımlarımızdan biri de Kocaeli Demirspor. Farklı branşlarda 150'den fazla lisanslı oyuncuya sahip Körfez'in Demirspor'un çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor.

Kulüple temasa geçip, bilgileri bizzat kendilerinden almak istedik. Başkan Serdar Görür (Derince Liman Md. Mu.) ve idari menajer Serdal Koyunlu (Derince Liman Personeli) bizleri kırmayarak, detaylı bir dosya gönderdiler. Kendilerine gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz.

Serdal Bey'in kaleminden, kulüple ilgili bilgileri şöyle özetleyebiliriz:

"Kocaeli Demirspor Kulübü Derince Limanı çalışanları ve Kocaeli Demiryolları çalışanları tarafından kurulmuştur.Kulüp binamız Derince Tren İstasyonu karşısında eski travers fabrikası içerisindedir. Kulübümüz yönetimini Derince Limanı çalışanları oluşturmaktadır.

Kocaeli Demirspor Kulübü Futbol ve Judo branşlarında faaliyetlerini sürdürmektedir. Futbol branşımız A Takım 1.Küme, 1.K. U-19, U-17, U-16, U-15, U-14,U-13 olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.




* 2009/2010 sezonunu A Takımımız 6. olarak bitirdi.
* 1.K. U-19 Grubumuz grup 2. olarak maçları devam etmekte,
* U-17 Grubumuz Grup maçlarını Şampiyon olarak bitirdi ve Play-Off müsabakaları oynuyor,
* U-16 Grubumuz maçları Şubat ayı sonunda başlayacak,
* U-15 Grubumuz Grubunu şampiyon olarak bitirdi Play-off müsabakalarını da Şampiyon olarak tamamlayıp Türkiye Şampiyonasına gitme hakkı kazandı.
* U-14 Grubumuz Grup Lideri olarak müsabakalarını oynuyor.
* U-13 Grubumuz maçları henüz başlamadı."


(U-14 Takımı)


(U15 takımı)

"Kocaeli Demirspor Kulübü olarak en büyük hedefimiz Türkiye Şampiyonalarında iyi dereceler yapıp oyuncularımızı Profesyonel kulüpler bünyesine kazandırmaktır. Şu an itibariyle Kocaelispor A Takımında oynayan Uğur DAŞDEMİR kulübümüz alt yapısından yetişen oyuncumuzdur. Kocaelispor A-2 ekibinde oynayan ve profesyonel imza atan Emre SOYDAN, Yunus Emre BULUT ve Kocaelispor genç takımında oynayan Mehmet KÖRDEMİR ve Berkay İNCEEL, Kartal Bld. profesyonel takımında oynayan Vedat ÇELEBİ de Kocaeli Demirspor alt yapılarından yetişen oyunculardır.

Ayrıca 2007/2008 sezonunda Ankara Demirspor A Takımın da oynayan Bahtiyar YILDIRIM da Kocaeli Demirspor alt yapılarından yetişmiş oyuncumuzdur. Ankaraspor alt yapısında oynayan 1997 doğumlu Anıl KABİL de Ankara'da oynanan Mini Minikler Türkiye Şampiyonasında beğenilerek Ankaraspor alt yapılarına transfer olmuştur. 2008/2009 sezonun da Fenerbahçe alt yapılarına 1995 doğumlu Ali PAMUKÇİ, 1996 doğumlu Melih OKUTAN ve 1998 doğumlu Yiğthan GÜVELİ transfer olmuş, çalışmalarına bu takımda halen devam etmektedirler. 1996 doğumlu Melih OKUTAN geçtiğimiz sezon Fransa'da oynanan Minikler Dünya Kupası maçların da oynamış ve Milli olmuş Kocaeli Demirspor alt yapısından yetişmiş oyunculardır.

2009/2010 Sezonu içinde de yine Fenerbahçe altyapılarına transfer olan 1996 doğumlu Bertuğ BAŞDEMİR, 1996 doğumlu Tolga TEKİN, 1997 doğumlu Tarık ÇETİN, 1997 doğumlu Bahadır CİNEK de Kocaeli Demirspor alt yapılarından yetişmiş oyunculardır."


(Bertuğ Başdemir)


(Uğur Daşdemir)

"Alt yapılardan yetiştirdiğimiz oyuncularımızın büyük bir bölümünü bu turnuvalardan seçtiğimiz ve disiplinli çalışmalar sonucu yetiştirdiğimiz oyuncular oluşturmaktadır. Yukarıda adı geçen tüm oyuncularımız okul turnuvalarından seçtiğimiz ve yetiştirdiğimiz oyunculardır.

2009 Ekim ayında gerçekleştirdiğimiz Kocaeli bölgesinden 72 ilköğretim okulunun katıldığı “SÜT ÇOCUKLARI FUTBOL ŞENLİĞİ“ futbol turnuvası da bu etkinliklerimizden biridir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü onaylı bu turnuvaya bir çok sponsor, katılan her okula forma ve çeşitli hediyeler vererek katkı sağlamıştır. Bu turnuvadan seçtiğimiz 50 kadar minik oyuncu masrafları kulübümüzden karşılanmak üzere alt yapılarımız da futbol eğitimi almaya ve geleceğin Demirspor takımlarını oluşturmaya başlamıştır. Ayrıca bu turnuvadan seçilmiş oyuncularımız Fenerbahçe ve Galatasaray gibi Türk Futbolunun güzide kulüpleriyle hazırlık müsabakaları yapmaları sağlanmıştır."



"Kulübümüz alt yapılardaki başarılarını Kocaeli dışına da taşımayı başarmıştır. Çeşitli yaş gruplarında katıldığımız Türkiye Şampiyonaları ve aldığımız başarılı sonuçlar buna en güzel örnektir. Son beş sezonda Kocaeli bölgesinde katıldığımız gençler liglerinde ve özel turnuvalarda birçok şampiyonluklar kazandık.

20 – 21 Şubat'ta oynadığımız son hafta maçlarında alınan sonuçlar şöyle;

1.K.U-19 Grubu, Kocaeli Demirspor:6-AlikahyaBld.Spor:2

U–14 Grubu, Kocaeli Demirspor:6-Bekirpaşa Başaranspor:0

U–17 Play–Off Grubu, Kocaeli Demirspor:3-Çenesuyu Plajyoluspor:1"

Demirspor kulüplerini tanıtmaya devam edeceğiz.

Hiç yorum yok: